jogo.hu - a játék elkezdődött...

Ma 2020. augusztus 6., csütörtök - Berta és Bettina

a játék elkezdődött ...

Próbáld ki legújabb játékainkat és játsz ismerőseiddel. Kommenteld, oszd meg véleményedet a facebook segítségével! Jó játékot!

FESZTBOOK.hu

FESZTBOOK.hu

Lájkolj és nyerj!

icon-1A legtöbbet LÁJKoló játékosok között értékes nyereményeket sorsolunk ki!

JátékAjánló

Super Mario Star

Super Mario StarSzerintem mindenki számára közismert játékról van szó... Irányítás a nyilakkal és a szóközzel.

 
  • Legújabbak

  • Legjobbak

  • Legnézettebbek

World Cup Soccer

A 'World Cup Soccer' játék indítása!

Játékleírás:
World Cup Soccer: A FIFA Labdarúgó-világbajnokság (labdarúgóvébé, futballvébé; angolul: FIFA World Cup, Football World Cup, Soccer World Cup vagy egyszerûen World Cup) a nemzetközi labdarúgóélet legfontosabb és legnépszerûbb viadala. A FIFA-tag nemzeti férfi labdarúgó-válogatottak versengenek a kupáért, amelyet a négyévente megrendezett döntõ nyertese kap meg.

Az elsõ döntõt 1930-ban rendezték Uruguayban, és a kupát azóta minden negyedik évben kiadták, kivéve 1942-t és 1946-ot, amikor a második világháború pusztításai miatt nem rendeztek labdarúgó-világbajnokságot.

A 2006-ban érvényes szabályok szerint a négy-öt hétig zajló döntõben 32, selejtezõkön kiválasztott nemzeti válogatott mérte össze az erejét. A VB döntõje hagyományosan a világ legnézettebb sporteseménye. Az eddig rendezett 18 döntõben mindössze hét nemzet nyert kupát, a legtöbbször (öt alkalommal) a brazil labdarúgó-válogatott, amely címvédõként vívta a 2006-os vébét. Olaszország négy, Németország három világbajnoki címmel büszkélkedhet. A 2006-os döntõt Németország rendezte, június 9. és július 9. között, amelynek a döntõjében az olaszok Franciaországon kerekedtek felül.

Magyarország kétszer játszott vébé döntõ mérkõzést, 1938-ban, ekkor Olaszországtól, 1954-ben pedig az NSZK-tól szenvedett vereséget.

Irányítás a billentyûzetrõl. Jó játékot kívánunk!

Tipp! Ha a játék nem indul, akkor töltsd le az Adobe Shockwave Player-t!Még egy kis érdekesség: Az elsõ hivatalos világbajnokság

Az 1932-es los angelesi olimpia szervezése közben kiderült, hogy a labdarúgást nem fogják felvenni a versenysportágak közé, mivel az Amerikai Egyesült Államokban nem volt népszerû. A FIFA és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az amatõr játékosok státsuzát illetõen is összekülönbözött. A FIFA elnöke, Jules Rimet mindezek miatt belefogott az Uruguay-ba tervezett 1930-as torna átszervezésébe világbajnoksággá. A nemzeti labdarúgó szövetségeket kérték fel, hogy delegáljanak nemzeti csapatot, a helyszín azonban szerencsétlennek bizonyult, mivel az európai csapatok számára az út Uruguayba hosszú és költséges volt. Európából senki nem is jelentkezett a tornára, egészen két hónappal e verseny kezdete elõttig. Ekkor nagy nehezen Rimet rávette Belgiumot, Franciaországot, Romániát és Jugoszláviát, hogy küldjenek csapatot. Végül összesen 13 nemzet vett részt: hét Dél-Amerikából, négy Európából és kettõ Észak-Amerikából.

Az elsõ két meccset egyidõben játszották: a franciák 4-1-re verték Mexikót az Egyesült Államok pedig 3-0-ra gyõzött Belgium ellen. A világbajnokságok történetének elsõ gólját a francia Lucien Laurent rúgta. Négy nappal késõbb az amerikai Bert Patenaude érte el a vébék elsõ mesterhármasát, amellyel 3-0-ra verték Paraguayt. A döntõben Uruguay 4-2 re gyõzte le Argentinát 93 ezer nézõ elõtt Montevideóban, így lett a rendezõ az elsõ vébé-gyõztes. Forrás: Wikipédia

Hozzászólás:


<< Irány vissza
Útvonal: Foci > World Cup Soccer
Share/Save/Bookmark